Inloggen

De beweegapplicatie voor seniorensportbegeleiders

Nieuws

Senioren sport en bewegen uitgebreid met NIEUWE OEFENINGEN!!

Mede dankzij een bijdrage van Nijha en BeweegID zijn er twee nieuwe categorie├źn met oefeningen aan www.seniorensportenenbewegen.nl toegevoegd. Daarmee zijn de gebruiksmogelijkheden verbreed en biedt senioren sport en bewegen nu nog meer variatie. Er zijn nu ook oefeningen beschikbaar voor als je gebruik wilt gaan maken van senioren beweegtuinen of buitenfitnessparcoursen, en er zijn nu ook oefeningen voor de minder mobiele senioren aan tafel beschikbaar.

Oefeningen beweegtuinen
In Nederland schoten de afgelopen jaren op veel plaatsen de zogenaamde senioren beweegtuinen als paddenstoelen uit de grond. Deze beweegtuinen moeten een stimulans geven aan het meer bewegen door senioren. Naast het meer in beweging zijn en het verbeteren van de gezondheid van ouderen, moeten het gezamenlijk in beweging zijn in de beweegtuinen tot meer onderlinge sociale contacten leiden en stimuleren dat ouderen meer in de buitenlucht vertoeven.

Vaak ontbreekt het echter aan goede voorbeelden wat je allemaal met de toestellen kunt doen en hoe ze verantwoord te gebruiken. Samen met Nijha hebben we 20 nieuwe oefeningen voor u uitgewerkt en in beeld gebracht. Tevens zijn er een aantal oefeningen met klein materiaal aan toegevoegd die overal (zowel binnen als buiten) kunnen worden uitgevoerd.

Oefeningen aan tafel
Bij de lancering van www.seniorensportenbewegen.nl kregen we veel vragen en opmerkingen over beweegvormen voor de minder mobiele senioren. Het was een bewuste keuze om in eerste instantie te beginnen met een reeks oefeningen voor de grote groep mobiele senioren die wekelijks onder begeleiding sporten en bewegen.
Met de samenwerking van BeweegID hebben we een eerste stap gezet richting een uitbreiding voor de minder mobiele senioren, met een aantal oefeningen voor aan tafel.

Technische obstakels

Ondanks een uitgebreide proefperiode is het ons niet gelukt om geheel zonder technische problemen te starten. Met name het omzetten van een proefaccount naar een abonnement heeft enige voeten in aarde gehad en heeft bij deze en gene voor vertraging gezorgd, waarvoor onze excuses. Gelukkig is dit niet ten koste gegaan van de beschikbaarheid van de oefeningen, deze kon u gelukkig al die tijd wel gebruiken. Het lijkt er op dat we de technische problemen onder controle hebben en iedereen nu zonder problemen een abonnement voor seniorensportenbewegen kan afsluiten. Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om eerst een proefabonnement te nemen.